„Patty Diphusa” – Pedro Almodovar

 

„Excentricitatea lui Pedro Almodovar te cucereste imediat si ireversibil. Acest spaniol genial, cu o imaginatie in permanenta alerta, are un umor special, care mai intai te socheaza atat de tare, incat pentru o clipa ramai cu gura cascata, inainte de a izbucni in ras”. Cam asta scrie pe coperta din spate a cartii aparuta la Cotidianul.

Din pacate, se pare ca nu am fost suficient de excentrica sau suficient de … deschisa incat sa ma pot bucura cum ar fi trebuit de cartea asta.

Prima parte a fost cea pe care am gustat-o cel mai mult: diverse …eseuri daca le pot spune asa, ale renumitei „starlete porno”, Patty Diphusa.  Patty este un personaj atat de plin de viata incat nu doarme niciodata, experientele sale sexuale care se succed cu o repeziciune incredibila, parerea ei despre propria persoana te lasa cu un zambet, excesul e cuvantul ce o caracterizeaza in tot ce face.  In „Cuvant Inainte”, autorul face o prezentare personajului sau controversat: „…Patty, cel putin in ochii mei este chiar prototipul fetei anilor optzeci.  Si tot din punctul meu de vedere, zorii anilor optzeci au fost indrazneti, caci si timpul pe atunci, era mai generos cu noi. Nu numai ca eram mai tineri si mai supli, dar si inocenta noastra setea de necunoscut ne faceau sa ne aruncam in toate cu capul inainte, bucurosi.Nu stiam nici pretul lucrurilor, nici nu gandeam in termeni rentabili.  Nu aveam memorie, imitam tot ce ne placea, si ne amuzam copios facand asta. (…)Aveam o ambitie formidabila, dar tocmai absenta oricarei perspective rasturna situatia. (…)Pentru acestea, si in aceasta atmosfera atat de deosebita, s-a nascut  si a crescut Patty Diphusa. ” Cam asa este Patty:)

Partea a doua si a treia insa … m-au lasat reci.:”De umplutura” si „Sfaturi pentru a deveni un cineast de renume international „. Poate ca daca as fi fost obisnuita cu filmele lui Almodovar, as fi putut sa vad altfel lucrurile, nu m-as mai simti acum atat de…limitata:P

Anunțuri

2 comentarii

Din categoria Carti

2 răspunsuri la „„Patty Diphusa” – Pedro Almodovar

  1. incearca „todo sobre mi madre” sau „volver”,daca ai de gand sa te familiarizezi cu universul lui almodovar 🙂

  2. O sa iti imprumut cartea, sa vad cat o sa te familiarizezi tu cu Patty Diphusa:)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s